Achter elk idee schuilt een verhaal
Evelien, eigenaresse van Dare to be Unique
Evelien van der Bliek, eigenaresse Dare to be Unique

Waarom wil iemand precies dat detail om zijn persoonlijke smaak tot uiting te brengen? Mensen vinden het leuk om iets van zichzelf te laten zien aan anderen. Met jouw ideeën laat je iets van jouw persoonlijkheid en jouw eigen verhaal zien aan anderen. Ik vind het geweldig als het me lukt om jouw persoonlijke smaak in een ontwerp om te zetten.

Plexiglas wanddecoratie in de vorm van een legopoppetje
Klok gemaakt van plexiglas en epoxy
Houten taarttopper gebaseerd op tekening gemaakt door bruidegom
Wanddecoratie vrouwenhoofd met naam van zwart plexiglas
Gedekte tafel met plexiglas menukaarten
Theeplateaus gemaakt van verschillende materialen

Als iemand me als kind vroeg wat ik wilde worden, dan antwoordde ik: uitvinder van mooie spullen. Ik wil zelf spullen bedenken en maken en die in mijn eigen winkel aan mensen verkopen.

Lange tijd bleef het een droom en maakte ik alleen voor vrienden en mijn eigen kinderen spullen. Maar het leven brengt je soms op eigen, unieke wijze terug bij jouw passie. Door de chronische ziekte MS moest ik gaan nadenken over werk dat beter te combineren valt met mijn gezondheid en ben ik teruggekeerd naar wat het dichtste bij mij staat. Ontwerpen en mijn creativiteit de vrije loop laten gaan.

Heb je een bijzonder idee, maar denk je dat het niet mogelijk is? Ik zoek graag naar manieren om het wel mogelijk te maken.

Ik verken graag de mogelijkheden van materialen en zoek de grenzen op van wat wel of niet kan.

Met de moderne techniek van een laser, een borduurmachine, snijmachines en diverse andere apparaten, breng ik mijn meisjesdroom in vervulling en zet ik unieke ideeën om in bijzondere producten.

Laser snijden en graveren

Met een laser kun je prachtige ontwerpen realiseren. Spiegelplexiglas, gekleurd plexiglas en hout zijn de materialen waar ik het meeste mee werk. Maar er kan meer, ook karton en sommige foam soorten snijd ik op de laser. In mijn vrije tijd experimenteer ik ook graag met de laser. Zo kun je erg mooi op rvs graveren en ook leer, jute en spijkerstof bewerk ik graag.

Wil je een taarttopper op maat, een spiegel met jouw favoriete gedicht, een leuke vorm voor aan de muur of luxe gegraveerde kaarten? Het kan allemaal en met een combinatie van technieken en materialen zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo maak ik diverse betonartikelen op basis van een mal gemaakt in de laser!

Borduurwerk

Geborduurde namen en afbeeldingen stralen kwaliteit uit. Of het nu gaat om bedrijfslogo’s op kleding, gepersonaliseerde servetten of lieve baby ontwerpen. Met borduren maak je een tijdloos en uniek product. Ik borduur door jullie aangeleverde stoffen en kleding, maar kan ook diverse kledingstukken en stoffen leveren. Of het nu om één artikel voor persoonlijk gebruik gaat, of een grote oplage. Ik realiseer jouw wensen graag.

Plexiglas, stof en hout bedrukken

De nieuwste machines geven mij nog veel meer mogelijkheden unieke creaties te maken. Een bedrukte plexiglas kaart, een uniek ringkussen of gewoon een persoonlijke mok of sleutelhanger?

Het kan allemaal met een combinatie van verschillende printers en hittepersen. Door de white toner printer kan ik zelfs transparant plexiglas, of donkere ondergronden bedrukken! Dit kan met tekst, maar ook met foto’s. Met de sublimatieprinter maak ik bedrukte ringkussens, mokken en heel veel andere spullen van uiteenlopende materialen!

Lint bedrukken en andere technieken

Wil je cadeautjes, bloemstukken of andere spullen uniek maken met bedrukt lint?

Met de lintenprinter bedruk ik jouw tekst, naam of datum in verschillende kleuren, op verschillende maten satijnlint. Zo geef je producten net iets extra’s.

Andere materialen en technieken waar ik veel mee werk zijn epoxy en een elektronische snijmachine.